Su 05.12.2010 12:00 ONMKY 40+ Kirkonkylän koulu 1-3

Vierasottelut (OsVa N3 erät ensin mainittuna)

Su 10.10.2010 14:00 Pa-Ka 2 Kuusamon liikuntahalli 3-1
Su 31.10.2010 14:00 ONMKY 40+ Tuiran ala-aste 3-0
Su 07.11.2010 xx:xx Lentis-88 Putaan urheiluhalli 3-1
Su 14.11.2010 13:00 Woman Volley Rajavartioston sali 1-3
To 25.11.2010 18:30 Sun Volley Tuiran ala-aste 0-3

OsVa N3 – Lentis 88

Tuomari: Matti Ylisiurua.
Tulos: 3-2 (25-19, 20-25, 12-25, 25-17, 15-13).

Joukkue oli hyvissä ajoin paikalla ja kukin pelaaja teki omat valmistelevat ”rituaalinsa”: yhteinen lämmittely & venyttely, pientä pallottelua ja lepoa. Valmentaja piti tytöille 5 min palaverin pukuhuoneessa ja sen jälkeen oltiin valmiina tulevaan koitokseen. Pienenä yllätyksenä peliä tulikin seuraamaan mukavasti yleisöä, n. 40 hlöä. Suuret kiitokset kotiyleisölle hyvästä kannustuksesta!!

Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta hienokseltaan kotijoukkueen hallinnassa. Ensimmäisessä erässä syötön vastaanotto toimi mukavasti ja passari pystyi näin tarjoamaan sekä korkeita että ”tempo”-passeja laitaan, joista hakkurit pystyivät päättämään hyölkkäyksiä vastustajan puolelle. Hyökkäyksissä osattiin myös mukavasti lukea peliä eikä aina ”pommitettu” täysillä vaan maltettiin tarpeen vaatiessa ”tsekata” tai ”peipata” vastustajan tyhjään paikkaan. Myös keskeltä nähtiin muutama upea nopea hyökkäys, joita vastustaja ei saanut nousemaan. Ja kun torjuntakin oli vastustajan hyökkäyksissä kohdallaan, ensimmäinen erä merkittiin kotijoukkueelle pistein 25-19.

Mitä lie sitten tapahtunut erätauolla, ettei vaan tytöt tuudittautuneet hyvän ensimmäisen erän jälkeen liian helppoon voittoon? Nimittäin toisessa erässä vastustaja pääsi hyvin peliin mukaan ja heidän hyökkäyksensä alkoivat purra OsVan kenttäpuolustukseen. Joukkueet tekivät pisteitä miltei vuorotahtiin. Nyt myös kotijoukkueen syötön vastaanotto ei ollut ensimmäisen erän tasolla ja näin ollen se ei päässyt käyttämään hyväksi parasta asettaan, monipuolista hyökkäyspeliä. Muutama epäonnistunut syötön vastaanotto ja oma syöttövirhe käänsivät toisen erän vastustajalle pistein 20-25.

Kolmas erä oli OsValle sysimusta kuin pilvinen lokakuun ilta. Omia virheitä tuli liikaa joka osa-alueella ja taktiset vaihdotkaan eivät herättäneet joukkuetta taistelemaan erävoitosta. Vastustaja sen sijaan sai hyvän hengen päälle ja heillä onnistui melkein kaikki, joten tuloksesna selvä erävoitto heille pistein 12-25.

Kahden peräkkäisen hävityn erän jälkeen kotijoukkue oli sillassa ja loput erät oli pakko voittaa, jotta pelistä saataisiin täysi pistepotti. Neljänteen erään tulikin ärsyyntynyt OsVa: joukkue palasi ensimmäisen erän tasolle ja pystyi hyödyntämään vahvaa hyökkäyspeliä, kun pallo nousi passarille. Mutta niin teki myös vastujakin. siten erän puoleen väliin mentiin tasaisissa merkeissä, mutta loppuvaiheissa kotijoukkue pystyi välttämään omia virheitä ja luomaan painetta vastujalle hyvillä hyökkäyksillä sekä toimivalla kenttäpuolustuksella. Vastujan pyristely loppui lopullisesti kotijoukkueen vaikeisiin syöttöihin ja erävoitto OsValle lopulta aika selvästi 25-17.

Edessä oli siis ratkaseva 5. erä. Kotijoukkue aloitti erän lupaavasti ja otti muutaman pisteen kaulan. Vastustaja kuitenkin kiri miltei tasoihin ja puolia vaihdettiin kotijoukkueen 8-7 johtoasemasta. Erän toisella puoliskolla kumpikin joukkue taisteli raivokkaasti jokaisesta pallosta eikä periksi annettu kummallakaan puolella verkkoa. Kotijoukkueen henkinen kovuus palkittiin ja se pystyi välttämään paremmin tiukoissa tilanteissa omia virheitä sekä pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä: nopeita keski-, kovia laita- sekä tarvittaessa varmoja takakentän hyökkäyksiä. Muutama juonikas juju ja hyvä torjuntapeli sekoitti sopivasti vastustajan peliä ja kotijoukkue saikin ensimmäisen ottelupallon. Siinä vaiheessa valmentaja yllätti vaihtamalla passaria. Oma kenttäpuolustus hoiti pallon varmasti passarille ja tämä teki kylmän ratkaisun: metrinen takapassi niskan taakse, josta keskihyökkääjä tinttasi pallon voimalla vastustajan takakentälle. Vastustajan kenttäpuolustus sai kättä hieman väliin, mutta pallo lensi Kirkonkylän ala-asteen salin seinille. Erävoitto OsValle pistein 15-13 ja joukkueen debyytti naisten 2-sarjassa alkoi hienosti voitolla! Onnittelut koko joukkueelle ja kiitokset Tornion Lentis-88 joukkueelle tiukasta vastuksesta. Kiitokset myös tuomarille!

Pelin jälkeen joukkue piti palaverin ruokailun ja saunan merkeissä Kisakankaan majalla, jossa peli analysoitiin ja valmistauduttiin jo seuraavan päivän vieraspeliin Kuusamon Pallokarhuja vastaan. Mutta se onkin jo sitten toinen tarina…

– Markku

Ylös

PaKa 2 – OsVa N3

Tuomari:
Tulos: 1-3 (20-25, 22-25, 25-13, 20-25)

Kuulaana lokakuisena sunnuntaiaamuna joukkue starttasi Oulunsalon Shelliltä Hertziltä vuokratulta pikkubussilla ja yhdellä henkilöautolla kohti Kuusamoa, jossa pelattaisiin naisten 2-sarjan peli Kuusamon Pallokarhujen 2-joukkuetta vastaan. Edellisen päivän riemukas avausvoitto oli jo unohdettu ja nyt keskityttiin jo tulevaan koitokseen. Pienen sekoilun jälkeen kaikki tytöt saatiin noukittua kyytiin myös Oulusta ja autojen keulat suunnattiin kohti Koillismaata. Pysähdyimme aamupalalle Pudasjärven ABC:lle. Tässä vaiheessa unihiekat olivat jo karisseet pelaajien silmistä ja juttu lensi tuttuun tyyliin, hieman jopa desibelit nousi. Henki joukkueesa oli hyvä ja mieli reipas.

Loppumatkalla Kuusamoon väistelimme muutamia porotokikia tiellä, emme kuitenkaan pysähtyneet niitä rapsuttelemaan, vaan jatkoimme turvallisesti perille. Kun pelivarusteet oli viety pukuhuoneeseen, joukkue jaloitteli pienen happihyppelyn muodossa ja valmentaja suunnitteli pelitaktiikkaa. Myös vastustaja sekä tuomarit saapuivat paikalle ja lämmittelyn jälkeen ottelu oli valmis alkamaan.

OsVa oli muuttanut edellisen päivän jälkeen hieman aloituskuusikkoa, mutta se ei juurikaan ensimmäisessä erässä näkynyt. OsVan peli kulki mallikkaasti: syötöt nousivat hyvin passarille ja hyökkäyksiä onnistuttiin päättämään menestyksekkäästi vastustajan hyvästä kenttäpuolustuksesta huolimatta. Omat syötöt pystyttiin antamaan tarpeeksi vaikeina ja vastustajan vastaanoton ontuessa OsValla ei ollut vaikeuksia torjua hyökkäyksiä. Erä kulki koko ajan OsVan hienoisessa painostuksessa, jota vastustaja ei pystynyt kääntämään edukseen. Näin ensimmäinen erä OsValle 20-25.

Toinen erä oli hyvin paljon samanalainen kuin ensimmäinen, nyt tosin huomattavasti tasaisempi. Nyt kumpikin joukkue sai mukavia pisteputkia vaikeilla syötöillä ja voimakkailla hyökkäyksillä. Muutamaa palloa pelattiin tosi pitkään ja ne OsVa käänsi edukseen. Erän aikana OsVan peli oli hieman varmenpaa kuin vastustajan, joka sortui useammin virheisiin, joten tiukan taiston jälkeen OsVa vei erän lukemin 22-25.

Kolmanteen erään PaKa 2 sai vaikeilla syötöillä hyvän alun. Se meni helposti 7 pisteen johtoon ja sai sitä kautta hyvän hengen pälle. OsVa sen sijaan lamaantui muutamaan vastaanottovirheeseen ja epäonnistuneeseen hyökkäykseen eikä aikalisät ja vaihdotkaan auttaneet nousemaan tappiotilanteesta, vaan vastustaja hallitsi erää mielin määrin ja päätti hyökkäyksiä suurella prosentilla. Erä PaKalle 25-13.

Erätauolla OsVa sai nollattua edellisen erän tappion ja neljänteen erään lähdettin taistelemaan tutulla päättäväisellä asenteella. Mutta niin oli päättänyt tehdä vastustajakin, se hyökkäsi hyvin 2- ja 5-paikalta ja ajoittain OsVan kenttäpuolustus oli helisemässä. OsVan hyökkäyspeli oli monipulisempaa ja hyökkäyskuormitusta (ja vastuuta) voitiin jakaa useammalle pelaajalle. Vastustajan sen sijaan pelasi hyökkäyksiä enimmäkseen yhden pelaajan kautta (niin kuin muissakin erissä) ja niinpä iskut alkoivat laimentua ja OsVan torjunta & kenttäpuolustus noukki pallot omalle passarille, joka vuorostaan pystyi rakentelemaan sekä nopeita että ”tavallisia” hyökkäyksiä. Erä eteni miltei tasapistein, vuoron perään kumpikin joukkue oli muutaman pisteen johdossa, mutta aina toinen kiri tasoihin. Tunteetkin nousivat pintaan muutamassa epäselvässä pallosa ja palautetta annettiin kummaltakin vaihtopenkiltä sekä tuomarien että vastustajan suuntaan. OsVa terästäytyi erän lopppua kohden ja pystyi napakoilla hyökkäyksillä kirimään muutaman pisteen johtoon. Varmat suoritukset erän loppuvaiheilla sysäsivät paineet vastustajalle, joka sortuikin ratkaisevissa palloissa virheisin ja näin erävoitto OsValle pistein 20-25, ja samalla otteluvoitto erin 1-3.

Yleensä ottaen peli oli Osvan osalta hieman rennompaa ja alkujännitys oli selvästi jäänyt ensimmäiseen peliin. Tosin, myös parannettavaakin jäi monelle eri osa-alueille. Näihin asioihin tullaan paneutumaan tulevissa treeneissä. Sarja on kuitenkin vasta alussa, joten aikaa parannuksiin on.