YHTEYSHENKILÖ: Hannu Hokkinen, puh. 040-5432581

A-pojat SM-lopputurnauksen kuudenneksi

OsVan A-poikien joukkue oli selvinnyt SM-lopputurnaukseen seuraavasti:
– Pohjois-Suomen Aluemestaruus lokakuussa
– marras-tammmikuussa pelatun SM-runkosarjan lohkon 1 voitto, jossa rasitteena ainoastaan yksi tappio
– helmikuussa pelatuissa SM-sarjan välierissä joukkue hävisi vain yhden ottelun saavuttaen täten välieräturnauksen toisen sijan ja paikan SM-lopputurnaukseen.

SM-lopputurnauksessa OsVan joukkueessa pelasivat: Lauri Holappa (1985), Antti Jakku (1988), Heikki Keskiaho (1984), Esko Lamberg (1985), Toni Palinsaari (1984), Petteri Paukkeri (1984), Joel Pitkänen (1985), Juho Rajala (1985) ja Veli-Matti ”Matti” Rajala (1986). Ville Yrttiaho ei päässyt mukaan SM-lopputurnaukseen, mutta oli mukana kauden edellisissä turnauksissa.
Valmentajina toimivat Hannu Hokkinen ja Teuvo Peltokorpi.

Kuortaneen Urheiluopistolla pelattiin samanaikaisesti sekä poikien että tyttöjen SM-lopputurnaukset. B-poikien lopputurnaukseen oli päässyt 8 ja tyttöjen vastaavaan 12 parasta joukkuetta.

Poikien turnauksen alkusarja pelattiin lauantaina kahdessa neljän joukkueen lohkossa. OsVan joukkueen kanssa samassa lohkossa pelasivat Laihian Luja, Loimijoen Hurrikaani ja Pielaveden Sampo.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Laihian Luja. OsVa pelasi seuraavalla kokoonpanolla: Matti passarina, Toni hakkurina, Heikki ja Antti keskipelaajina, Joel ja Juho yleispelaajina sekä Lauri liberona. OsVa pelasi hyvän ottelun ja taisteli voitosta loppuun asti. Ensimmäinen erä meni Lujalle 23-25 ja toinen 20-25.

Toiseen otteluun Hurrikaania vastaan päätettiin muuttaa hieman kokoonpanoa, jotta saataisiin lisää tehoa ja pituuttakin kentälle: Heikki siirtyi hakkuriksi, Toni yleispelaajaksi ja Esko otettiin keskipelajaksi sekä Juho otti vastuun passarin tehtävistä Matin siirtyessä vaihtopenkille.

Muutos toikin lisää terävyyttä otteisiin. Ottelun ensimmäinen erä oli erittäin tasainen ja OsValla oli eräpallokin tilanteessa 24-23, mutta lopulta Hurrikaani otti erävoiton pistein 24-26. Myös toinen erä meni vastustajalle pistein 18-25. Hyvä suoritus lopulta SM-kultaa voittaneesta joukkueesta!

Sampo-otteluun pojat lähtivät uudestaan taistelumielellä, olihan vastassa jo runkosarjassakin vastassa ollut joukkue, jossa pelasi myös oman seuran kasvatti Jyrki Meriruoko. Pelijärjestystä hiottiin uudestaan seuraavasti: Heikki palasi keskipalaajaksi ja Esko otti hakkurin paikan. Ensimmäinen erä oli tässäkin ottelussa numeroiden valossa tiukka, mutta erä oli kuitenkin koko ajan OsVan hallinnassa: OsVa otti voiton pistein 25-23. Toiseen erään OsVan peli parani edelleen ja Sampo joutui nöyrtymään pistein 25-16.

Alkulohkon loppujärjestys: 1. Hurrikaani, 2. Luja, 3. OsVa, 4. Sampo.
Toisen alkulohkon lopputilanne: 1. Rantaperkiön Isku, 2. Varkauden Tarmo, 3. Lapin Narvi-Pallo, 4. East Volley.

Sunnuntaina pelattiin ensin lohkojen 2. ja 3. sijoittuneiden joukkueiden välillä ristikkäisottelut, sen jälkeen välierät ja lopuksi sijoitusottelut kaikista sijoista.

Ristikkäisottelussa OsVa sai vastaansa Varkauden Tarmon. Edellisen pelin verrattuna ainoa muutos oli Heikin siirtyminen takaisin hakkuriksi ja Eskon palaaminen hakkurin paikalta Heikin tilalle keskipelaajaksi. OsVa pelasi hyvän pelin, mutta Tarmo pelasi pikkuisen terävämmin ja otti voiton eräpistein 21-25 ja 23-25. Toisessa erässä Eskon tilalle keskipelaajaksi otettu Petteri toi paljon lisää räväkkyyttä ja taistelutahtoa peliin. Matti pelasi molemmissa erissä yhden vaihdon Joelin tilalla takakentällä. OsValla oli tässä ottelussa täydet voiton mahdollisuudet, mutta ei aivan pystynyt hyödyntämään niitä. Tarmo pääsi mitaliotteluihin ja OsVa tippui taistelemaan sijoista 5-8.

Seuraavaksi tuli vastaan Sampo, jonka OsVa oli jo voittanut lauantaina. Ottelun voittajalle oli luvassa pääsy ottelemaan sijoista 5-6. OsVa pelasi edellisen ottelun järjestyksellä Juho passarina, Heikki hakkurina, Petteri ja Antti keskipelaajina ja Toni ja Joel yleispelaajina sekä Lauri liberona. OsVa ei antanut Sammolle mitään mahdollisuuksia ja voitti ottelun suoraan kahdessa erässä 25-21, 25-14.

Ottelu sijoista 5-6 Lujaa vastaan oli OsValta ponneton esitys: viidennestä sijasta taisteluun ei löytynyt enää kipinää, vaan joukkueelle riitti se, että Sampo oli voitettu ja oli vältetty jumbofinaali. Juho passasi ottelun alussa, mutta sitten Matti tuli hakkurin tilalle ja otti sieltä passarin roolin Juhon siirtyessä hakkurin tehtäviin. Ottelu Lujalle 18-25, 14-25.

Kokonaisuudessaan turnaus meni viimeisestä pelistä huolimatta erittäin hyvin. Joukkue osoitti kuudennella sijallaan ja hävittyjenkin pelien esityksellään olevansa yksi Suomen parhaista joukkueista ikäluokassaan. Ero kärkeen ei ollut iso, ja se olisi pystytty vielä vähän paremmalla taistelulla ja lisätuurillakin kuromaan umpeen. Joukkueen suoritusta heikensi avainpelaajien Toni Palinsaaren ja Heikki Keskiahon varusmiespalvelus vuoden alusta lähtien: pojat eivät olleet päässeet harjoittelemaan armeijassa ollessaan, mikä näkyi normaalia hieman kesympinä otteina.

Seuraavassa on kuvia lauantain ottelusta Hurrikaania vastaan:

Esko ja Juica
Esko valmistautuu syöttämään ja Juho tarkkailee vastustajan peliryhmitystä.