OsVa:n D94 tytöille valtakunnallinen leirimestaruus

18.7.2008  |  Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista

(Kuva: Mika Huovinen)

Oulunsalon Vasaman D94 tytöt voittivat valtakunnallisen leirimestaruuden Kajaanissa 18.7.2008 kukistamalla kilpasarjan loppuottelussa Porin Pesäkarhut lukemin 11-3. Voitto on ensimmäinen valtakunnallinen mestaruus pesäpallossa Oulunsaloon kautta aikojen. Mestarijoukkueessa pelaavat Sini Grip, Johanna Gärding, Emilia Haapakoski, Anna Heiskanen, Maija Huovinen, Heidi Karhula, Emma Kokko, Essi Kärjä, Essi Lassila, Tuuli Nyman, Roosa Raitio ja Lotta Uusimäki. Joukkuetta valmentavat Pekka Grip ja Juuso Nurminen apunaan Antti Mäntylä. Joukkueenjohtajana toimii Jarmo Apell.

Valtakunnalliselle Suurleirille osallistui tänä vuonna 115 tyttö- ja poikajoukkuetta eri puolilta Suomea. Kun näissä joukkueissa oli mukana yli 1400 pelaajaa, leirin voittaminen on melkoinen saavutus myös alueellisesti ajatellen. Eihän vastaavia voittoja ole tullut koko Pohjois-Suomeen alueellekkaan muutamiin vuosiin. Lisätietoa Kajaanin Suurleiristä 2008 leirin nettisivulta Suurleiri 2008.

Mestaruus ei tullut ihan sattumalta Oulunsaloon. Harjoituksista ja pelinjohdosta vastaava Pekka Grip kertoo, että joukkue on harjoitellut tavoitteellisesti lähes muuttumattomalla kokoonpanolla jo usean vuoden ajan. Ensimmäisen kerran kävimme tutustumaan valtakunnalliseen kilpasarjatasoon kaksi vuotta sitten Sotkamon E-ikäisten Tenavaleirillä. Sijoitus tuolloin oli 16. Viime kesänä D-ikäisten Suurleirillä Varkaudessa sijoituimme jo kymmenenneksi ja tänä vuonna tuliaisina Kajaanista oli siis kilpasarjan kirkkaimmat mitallit. Ennusmerkkejä joukkuen menestyksestä saimme jo kesäkuulla, kun voitimme Pohjois-Suomen alueleirimestaruuden Kemissä järjestetyllä alueleirillä. Tuskin kukaan meistä silti vielä alkukesästä uskoi tai uskalsi toivoa täysosumaa valtakunnaliselta tasolta. Vahvuutenamme on koko kesän ollut erinomainen lyöntivoima ja tarkkuus. Joukkueen jokainen tyttö pystyy lyömään tarvittavia juoksuja ja pienellä onnella myös kunnareita, Pekka Grip kiteyttää ylpeänä joukkueestaan.

Oulunsalon Vasamassa toimii tällä hetkellä 7 eri ikäluokkien aktiivista juniorijoukkuetta. Pesäpallokoulu mukaanlukien tarjoamme yli sadalle nuorelle mielenkiintoisen harrastusmahdollisuuden kansallislajimme parissa.

Onnea ja kiitokset D94 tytöille voittoisista peleistä!

Toivottaa

OsVa:n Pesäpallojaosto