OsVa räpelsi ensimmäisen nousuottelun

26.8.2004  |  Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista

Oulunsalon Vasama ei esittänyt juurikaan kummoisia ensimmäisessä Superpesiksen nousukarsinta ottelussa Oulun Lippoa vastaan. Lippo oli puhtain 2-0 (8-4, 5-4) luvuin parempi.

Avausjakson OsVa pelasi kuin unessa. Lippo nakutteli tasaisella kahden juoksun tahdilla vuoropari kerrallaan.

OsVan pieni heräämisen hetki koettiin kolmannessa vuoroparissa kun Laura Niskalan lyöntivuorolla otettiin kahteen kertaa juoksija onnistuneesti sisään. Maria Rajala vielä säesti heti perään kotiuttaen onnistuneesti Anu Ojalan.

Pinei kavennus ei kuitenkaan auttanut. Viimeiseen sisävuoroon tultaessa takaa-ajoa oli viisi juoksua. Tanja Gallénin kakkospitkältä rajalta napauttama juoksu ei ollut enää kuin laiha lohtu.

Toisella jaksolla oli Lipon vuoro nukkua. OsVa sai hyvän alun luoden jakson alkuun lähes puolet koko ottelun kolmostilanteistaan. Anu Ojalan, Sari Multasuon ja Sanna Halosen juoksuilla OsVa johti jaksoa 1-3.

Hyvä alku ei pitänyt OsVaa kauaa hereillä sillä toisen vuoroparin tasoittavalla Lipon Mari Tuomikoski sivalsi pallon kolmosrajasta läpi tuloksella kunnari ja kaksi tavallista.

Jakson loppunumeroita kaunisteltiin vielä molempien joukkueiden toimesta yhdellä onnistumisella, mutta voitto jäi oululaisten haaviin.

Taistelu noususta jatkuu lauantaina Oulunsalossa, jossa ottelusarja on katkolla Lipolle. Kolmas osaottelu pelataan tarvittaessa sunnuntaina Oulussa.