OsVa kaatui saappaat jalassa

29.8.2004  |  Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista

Oulunsalon Vasaman puristus ei riittänyt taistelussa Superpesispaikasta Oulun Lipon kanssa. Toisen osaottelun päätöslukemat 1-2 (9-2, 3-11, 1-2) veivät Oulun Lipon takaisin pääsarjaan. OsVa antoi kuitenkin hyvän vastuksen viimeisessä ottelussa.

OsVa avasi ottelun räväkästi. Avausvuorossa kahden palon tilanteessa Sari Multasuon lyönti yllätti takakentän kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti.

Toisen vuoroparin alkuun Johanna Wåghals taivutti kopparien niskoja kunnarin ja kahden juoksun lopputuloksella.

OsVa piti jaksoa vahvasti hallussaan jättäen Lipon yritykset vähiin. Kun juoksutiliä kartuttivat vielä Tanja Gallén kolmesti ja Eeva Laurila kunnarilla, vei OsVa avausjakson näytöstyyliin.

Toiselle jaksolle Lippo tuli jo päättäväisemmin ja teki sen mitä OsVa avausjaksossa. Muutama läpilyönti ja jakso selvästi Lipon hallintaa.

Eniten puhututti ja tuomaristoakin mietitytti Pauliina Kärnän läpilyönnin pysähtyminen pallotytön räpylään. Tuomaristo teki kuitenkin oikeudenmukaisen ratkaisun hyväksyen tilanteesta kaksi juoksua. Täyteen pajatson tyhjentämiseen tuomaristo ei päätynyt koska näki OsVan kopparin olevan pallotytön kanssa samaan aikaan pallossa kiinni. Paloja tilanteesta ei tuomittu.

Lippo ei ehkä ollut tuomariston päätökseen tyytyväinen mutta sai pontta lisää ja takoi juuri Kärnän johdolla selkeän jaksovoiton.

OsVa taktikoi supervuoroparin aloittamalla sisävuorosta. Maria Rajalan upea kakkospuolen välilyönti siivittikin OsVan 1-0 johtoon.

Lipon tasoittavalla OsVa pystyi pitämään kärjen poissa kentältä, mutta Lippo sai kuin saikin takatilanteen aikaiseksi. Ottelun sankari oli seitsemän kertaa kotiuttanut Pauliina Kärnä, jonka lyönnillä tuli ensin tasoitusjuoksu ja heti perään harhaheitolla voittojuoksu.

Oulun Lippo sai siis pikaisen paluulipun takaisin pääsarjaan ja OsVa jatkaa Ykköspesiksessä myös ensi kaudella.

Pohjoisen pesäpallo sai myös sunnuntaina toisen edustajan pääsarjaan kun Sotkamo kukisti ratkaisuottelussa Rauman.