Kisakangas

Majan vuokraukset ja kyselyt: Kisakankaan majaisäntä Suvi Helanen, p. 050 3390 660, sposti: suvihelanen[at]oulunsalonvasama.fi

Kisakangas on Oulunsalon Vasaman ylläpitämä hiihtokeskus Oulun lentokentän läheisyydessä reilu 3 kilometriä Papinjärventien ja Automaatiotien risteyksestä. Majan lisäksi Kisakankaalla on valaistu latu-ura/lenkkeilyreitti sekä kesäisin beach volley -kenttiä. Majan yhteydessä on grillikatos makkaranpaistoa ja tunnelmointia varten.

Kisakankaan maa-alueen Oulunsalon Vasama on ostanut 1966 Jaakko Takalolta. Kisakangas nimen keksi Anni Prokkola (ent. Jaakkola) seuran sisäisen nimikilpailun myötä. Alkuun Kisakankaalla oli kaksi rautatievaunua, jotka toimivat 11 vuoden ajan majana. Vasta 1970-luvun lopulla varsinaista majaa ryhdyttiin suunnittelemaan ja rakentamaan. Hiihtotoimintaa Kisakankaalla on ollut jo varhaisista ajoista alkaen.

Kisakankaan punamultainen maja on Muhoksen Ponkilan koulun hirsistä tehty. Maja on valmistunut kovan ja ahkeran talkootyön tuloksena. Harjannostajaisia vietettiin 11.12.1976 ja lopullisesti maja valmistui vuoden 1977 lopulla. Virallinen käyttöönotto tehtiin tammikuussa 1978 ja vihkijäisiä vietettiin syyskuussa 1978.

© Oulunsalon Vasama ry - Toteutus: TMI Markus Haataja