Kilpailuohjeet

Avoin kansallinen suunnistuskilpailu ja Pohjois-Pohjanmaan Am-sprintti

OSVA-rastit 11.9.2010               

Päätoimihenkilöt:

Kilpailun johtaja: Maarit Leskelä
Pääratamestari: Mika Maaninka
Lasten radat: Johanna Limingoja
Tulospalvelun johtaja: Ekku Leskelä
Kilpailu- ja ratavalvoja: Jari Lehtosaari (HaHe)
Tuomarineuvoston pj: Tero Taulavuori (AlPi)

Sarjat, matkat ja lähtö:

Lähtö 1 800 m

H21 3,02 km                       D21 2,50 km
H35 2,57 km                       D35 2,20 km
H40 2,57 km                       D40 2,20 km
H45 2,50 km                       D45 1,93 km
H50 2,50 km                       D50 1,93 km
H55 2,23 km                       D55 1,74 km
H60 2,23 km                       D60 1,74 km
H65 1,93 km                       D65 1,74 km
H20 2,57 km                       D20 2,20 km
H18 2,50 km                       D18 2,20 km
H16 2,23 km                       D16 1,93 km

Lähtö 2 150 m

H80 1,44 km                       D80 1,44 km
H75 1,44 km                       D75 1,44 km
H70 1,44 km                       D70 1,44 km
H14 1,46 km                       D14 1,46 km
H13 1,46 km                       D13 1,46 km
H12TR 0,99 km                  D12TR 0,99 km
H10RR 0,99 km (siima)     D10RR 0,99 km (siima)

Kartta:

5–värinen sprinttisuunnistuskartta 8/2010, 1:5000. Käyräväli 2 m. Kartat ovat

muovisuojuksessa. Mallikartta on nähtävillä lähtöpaikoilla 2 minuuttia ennen lähtöä. Karttoja ei kerätä maalissa. Maaliin saapuneen kilpailijan ei tule näyttää karttaa myöhemmin lähteville kilpailuelämyksen säilyttämiseksi ja suunnistuksen eettisten sääntöjen turvaamiseksi.

 

Kilpailumateriaali:

Kilpailunumerot ovat saatavilla narulta infon vierestä ja ne palautetaan maalissa. Palauttamattomasta numerosta veloitamme 20 €. Rastimääritteet on painettu karttaan ja lisäksi lähtökarsinoissa on jaossa irrallisia rastimääritteitä muille sarjoille paitsi RR. Myös emit-tarkistusliuskat otetaan lähtökarsinoissa.

 

Rastit, leimausjärjestelmä ja Emit -kilpailukortti:

Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kaikki kilpailijat tarkastavat lähtöluettelosta oman Emit-korttinsa numeron oikeellisuuden. Virheellinen numero on muutettava tulospalvelupisteessä maalin yhteydessä ennen kilpailusuoritusta. Kaksi henkilöä ei saa käyttää samaa emit-korttia. Kukin kilpailija huolehtii emit-korttinsa nollauksesta ennen kilpailua. Emit-kortin toiminnan tarkistamiseen on leimasin infon lähettyvillä. Vuokratun Emit-kortin voi noutaa info-pisteestä. Mikäli oma Emit-kortti ei ole mukana tai osoittautuu kilpailupaikalla toimimattomaksi, voi info-pisteestä vuokrata kortin (3 €). Vuokratut Emit-kortit tulee palauttaa tulospalveluun maaliintulon yhteydessä kilpailusuorituksen jälkeen tai infoon. Palauttamatta jääneistä korteista veloitamme 50 €.

 

Maasto:

Kilpailumaasto on täysin ihmisten rakentamaa. Se koostuu kuntakeskuksesta liikealueineen ja niitä ympäröivistä asutus- sekä puistoalueista. Luonnon korkeuseroja ei ole. Kilpailijoille ei siis ole tarjolla puhdasta kaupunki- eikä maastosprinttiä vaan “taajamasprintti”. Oulunsalon kunnan taajama luo kuitenkin edellytykset kaupunkisprintissä tarvittavien taitojen testaamiseen. Kartalla on runsaasti kiellettyjä piha-alueita. Maastossa epäselviä tonttirajoja merkitään keltaisella nauhalla. Turvallisuuden takia on myös violetilla viivoitettuja alueita. Viivoitetun tien laidassa kulkeva pyörätie/jalkakäytävä on sallittu. Aikuisten radoilla on lisäksi 120 m pakollista viitoitusta. Näillä alueilla juoksemista tarkkaillaan. Piha-alueille meno on ehdottomasti kielletty.

 

Lähtöpaikat:

Ensimmäinen lähtö on klo 13.00. Täydelliset lähtöluettelot ovat nähtävissä tulostaululla sekä lähtöpaikoilla. Lähtöpaikoille on viitoitus opaspaalulta kilpailukeskuksesta. Emit-tarkistusliuskoja on molemmilla lähtöpaikoilla. Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan 4 min ennen lähtöä. Lähtökarsinassa 3 min ennen lähtöä löytyvät rastimääritteet. Kilpailija näkee 2 min ennen lähtöä mallikartan. Emit-ajanottoa käytetään vara-ajanottojärjestelmänä, joten lähtö tapahtuu lähtöluettelon ilmoittamana aikana lähtökellon mukaan Emit-kortti nollaleimasimesta irrottamalla.

Alle 13-vuotiaille erillisohjeet alempana!

 

Maali:

Jokainen kilpailija huolehtii itse leimauksesta maalissa. Maaliin tulon jälkeen tulee siirtyä leimantarkistukseen, jossa saa tiedon onnistuneesta/virheellisestä suorituksesta. Maali suljetaan klo 15.00. Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin.

 

Pesu ja pukeutuminen:

Pesu ja pukeutuminen koulun sisätiloissa. Sisäänkäynti koulun urheilukentän puoleisesta päädystä.  

HUOM. Nastareiden ja piikkareiden käyttö kilpailussa on kielletty.

 

Itkumuuri:

Itkumuuri sijaitsee tulospalvelupisteessä maalin yhteydessä.

 

Keskeyttäneet:

Keskeyttäneen kilpailijan tulee ilmoittautua maalissa.

 

Ensiapu:

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste.

 

Palkinnot:

Am-mitalit jaetaan kolmelle parhaalle sarjoissa H/D16-60. Kansallisen kisan sarjoissa annetaan palkinto vähintään kolmelle parhaalle. Lasten ja nuorten sarjoissa H/D10-14 kaikki palkitaan. Palkinnot jaetaan lasten ja nuorten sarjoille klo 14.30 ja muille klo 15.00 kilpailukeskuksessa.

Ravintola:

Kisakeskuksen puffetissa on myytävänä kahvia, virvokkeita, pikkusyötävää ja grillimakkaraa.

 

Muksula:

Muksula sijaitsee päiväkoti Saloilan pihassa 200 m kilpailukeskuksesta. Opastus kisakeskuksesta.

 

Muuta huomioitavaa:

Jokainen kilpailee omalla vastuullaan. Kilpailijat liikkuvat kevyen liikenteen väylillä, joilla on normaali lauantaipäivän liikenne. Ainoastaan Kauppiaantiellä pysäytetään autoliikenne terveyskeskuksen kohdalta kilpailijoiden tien ylittämisen ajaksi. Muistattehan noudattaa varovaisuutta ja ottaa huomioon muutkin teidenkäyttäjät.

 

Alle 14 v. erillisohjeet:

RR

5min ennen lähtöä on lähtöajan ja nimen kuulutus, jonka jälkeen kilpailukartta ratoineen on nähtävillä minuutin ajan. 2 min ennen lähtöä RR-suunnistaja saa kartan ja häntä opastetaan. 1 min ennen lähtöä omaa karttaa ja rataa voi tutkia itse.

RR-radalla on 7 rastia, joilla on maastossa tunnukset RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6 ja RR7. Viitoituksena on yhtenäinen valkoinen siimari. Siimari on merkitty karttaan violetilla viivalla. Kilpailijaa ei hylätä puuttuvan tai väärän leimauksen vuoksi vaan hän saa 10 minuutin lisäajan /virheellinen leimaus.

Rastireitin viimeinen rasti on sama muiden ratojen kanssa. Rastilla on sekä RR7 että rastin numerotunnus.

TR

5min ennen lähtöä on lähtöajan ja nimen kuulutus, jonka jälkeen kilpailukartta ratoineen on nähtävillä minuutin ajan. 2 min ennen lähtöä TR-suunnistaja saa tutkia karttaa, jossa rata. 1 min ennen lähtöä TR-suunnistaja saa oman kartan. Rastimääritteet on painettu karttaan. Viitoituksena on yhtenäinen valkoinen siimari. Siimari on merkitty karttaan violetilla viivalla.

13-14 v.

5 min ennen lähtöä on lähtöajan ja nimen kuulutus, jonka jälkeen kilpailukartta, jossa on K-piste on nähtävillä minuutin ajan. 2 min ennen lähtöä on mallikartta, jossa on K-piste. 1 min ennen lähtöä saa oman kilpailukartan.

Emit-ajanottoa käytetään vara-ajanottojärjestelmänä, joten lähtö tapahtuu lähtöluettelon ilmoittamana aikana lähtökellon mukaan Emit-kortti nollaleimasimesta irrottamalla.

Tervetuloa Oulunsalon Vasaman 100-v juhlakisoihin ja onnea kilpailuun!

Kiitoset tukijoillemme:

© Oulunsalon Vasama ry - Toteutus: TMI Markus Haataja