• Suunnistus
  • Pesäpallo
  • Hiihto

OsVa – Kyyjärvi:

Ottelun alku oli kotijoukkueelta erinomainen, sillä Vasama oli jo 6-2 johdossa, mutta niin vain piste pisteeltä alkoi Kyky ottamaan OsVaa kiinni. Ensimmäisen erän hyvä taistelu ei aivan riittänyt, vaan Kyky paineli kolmen pisteen erävoittoon aivan erän lopun lähestyessä.

Toinen ja kolmas erä alkoivat Osvalla heikommin, mutta tasoihin aina päästiin. Ottelussa poikkeuksellisesti liberona pelannut Ville Pirinen näytti välillä loistavia otteita puolustuksessa, sekä yleispelaajan tontilla nuori Niko Suihkonen kypsyyden merkkejä hyökkäyspuolella. Ottelu oli välillä hyvää peliä, mutta vastustajan rutiinitaso oli OsVan poikia nähden hiukan parempi. Vastustajan peliä pyöritti viime kaudella Kokkolan Tiikereissä pelannut Kasper Vuorinen, sekä laidasta löytyi rutkasti liigakokemusta omaavat Jaakko Aninko sekä Atte Kyrölä.

Taas saadaan viikko reenata ennen seuraavaa koitosta. Vasaman pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina kotiottelulla Napapiirin Pallokettuja vastaan. Harjoituspeleissä tiukat väännöt kääntyi Rovaniemiläisille, mutta eiköhän nyt makseta kalavelat takaisin ja napata ketuista selvä voitto kolmen tappion jälkeen!

OsVa – Maaningan Mahti

Ensimmäinen kotipeli miesmuistiin päättyi katkerasti 0-3 tappioon. Ottelun parhaina palkittiin: Kotijoukkueesta Ossi Mäkinen ja vieraista Yrjö Mats.
Huomenna vastaan asettuu Kyyjärvi ja se peli lähdetään todenteolla voittamaan.

Nyt saunan kautta unille ja huomenna klo 17.30 uusi peli, siellä nähdään!

Kuutoset – OsVa

Seinäjoella sunnuntaina aamupäivällä pelattu ottelu oli ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkueen hallintaa. OsVa ei oikein saanut syöttöään toimimaan toivotulla tavalla ja vastustajan hyökkäyspeli oli hyvää läpi ottelun. Hyvä oppitunti Vasaman nuorille pojille astetta kokeneemman kotijoukkueen käsittelyssä.

Ensi viikonloppuna pelataan lauantaina ja sunnuntaina kotipelit, joten toivotaan että saadaan kirkonkylänkoululle paljon yleisöä kannustamaan Vasaman pojat voittoon!

Kuortane – OsVa
Viimeksi vuonna 1990 ja heti perään 2014 kun Oulunsalon Vasama pelaa miesten lentopallon toiseksi ylintä sarjatasoa. Comeback oli onnistunut, sillä sarjan avausottelusta OsVa haki puhtaan 3-0-voiton Kuortaneesta, eli U18-maajoukkueesta.

OsVan aloitusseitsikossa passarin tonttia hoiteli Ossi Mäkinen, hakkurina kapteeni Heikki Lehtoniemi, yleispelaajina Ville Pirinen ja Mikko Sammelvuo, keskitorjujina Ville Sipola ja Atte Siika-aho sekä liberon tontilla hääräsi Oskari Seppä.

Ottelun alussa OsVan otteissa näkyi jännitystä ja näin ollen Kuortane sai parin pisteen kaulan heti kättelyssä. Mitä pidemmälle ensimmäinen erä eteni, sitä paremmin oulunsalolaisten pelaaminen alkoi rullaamaan. Erän lopulla OsVan ratkaisukyky oli astetta parempi kotijoukkueeseen nähden ja OsVa vei ensimmäisen erän nimiinsä jatkopalloilla. Libero Oskari Seppä (Vastaanottoprosentti 82%!) näytti hallissa kaikille, miten ääntä käytetään ja vastuuta otetaan. Koko peli Oskarilla oli varmaa suorittamista.

Toisessa erän alkuun OsVa sai pientä eroa luotua heti alkuun vierailijoideen nähden, joten pelaaminen OsValaisilla alkoi olemaan heti hyvin rentoa. Koko erä meni vierailijoiden komennossa, vaikkakin Kuortane pääsi välillä hyvinkin lähelle. Oulunsalon miehet eivät kuitenkaan antaneet nuorten lentopallolupausten päästä liian lähelle vaan hoiti erän kotiin neljän pisteen erolla. Erän kulminaatiopisteet olivat Ville Pirisen huikeat hyppysyötöt, sekä vasta 15-vuotiaan Niko Suihkosen hieno kentälle tulo erän puolessa välissä.

Kolmannessa erässä alkoi jo näkymään pelin ratkaisun paikkoja, kun OsVan vastaanottopeli ja Ossi Mäkisen hyvä passipeli riepoitteli vastustajan torjuntaa. Loppupuolilla Kuortane sai muutamalla hyvällä syötöllä tilanteen tasoitteua, mutta kapteeni Heikki Lehtoniemi lämäisi pari loistavaa pommia vastustajan kenttään ja ratkaisi tiukan erän lopun OsValle. Näin ollen Vasama vei ottelun 3-0 ja otti välittömästi piikkipaikan sarjataulukossa!

Valmentaja Janne Kangaskokko oli tyytyväinen joukkueen pelikuriin ja ilmeeseen: ”Joukkueen syöttö toimi loistavasti ja vastaanotto oli tähän asti pelatuista peleistä (harjoitusottelut mukaanlukien) selvästi parasta. Ville ”Pasi” Sipola oli verkolla omissa sfääreissään. Ossi Mäkinen levitti peliä sovitulla taktiikalla onnistuneesti. Niko Suihkonen toi kentälle taitoa ja varmuutta. Atte Siika-aho hoiteli myös oman tonttinsa huolella.”