• Seura
  • Lentopallo
  • Suunnistus
  • Pesäpallo
  • Hiihto

OsVan E-tytöille AM-sarjan mestaruus

11.1.2014  |  Julkaistu kategoriassa Tulokset

 

Oulunsalon Vasaman E-tytöille kultaa Rovaniemeltä

2003-2004 syntyneiden tyttöjen lentopallon Pohjois-Suomen aluesarjan lopputurnaus pelattiin 11.1.2014 Rovaniemellä. Joukkueita tähän WomanVolleyn emännöimään turnaukseen oli Oulunsalon lisäksi tullut myös Raahesta. Sairastumisten takia Vasama lähti turnaukseen vain kolmella tytöllä, mikä tarkoitti, ettei Vasamalla ollut turnauksessa vaihtopelaajaa. 

Alkulohkossa vastaan saatiin Rovaniemen WomanVolleyn punainen joukkue sekä jo perussarjassa tutuksi tullut RaahePowerin Viuhdit. Molemmissa alkulohkon otteluissa ensimmäinen erä meni Vasamalle. Toisessa erässä ote hieman herpaantui ja ratkaisu jouduttiin hakemaan kolmannen erän kautta, jotka molemmissa peleissä Vasama vei nimiinsä. Kahden otteluvoiton turvin päästiin välierään, jossa vastaan asettui toinen tuttu ja paha vastus, RaahePowerin Tiuhdit. Välierän ensimmäisen erän veikin Raahe, mutta kaksi seuraavaa erää voitti Vasama ja suoriutui loppuotteluun.

Toisesta välierästä Oulunsalon finaalivastustajaksi selviytyi alkulohkossa jo kohdattu WomanVolleyn punainen joukkue. Finaalin ensimmäinen erä alkoi molemminpuolisen hermoilun merkeissä, mutta aikalisän jälkeen Oulunsalon tytöt keräsivät hermonsa uudelleen ja veivät ottelun suoraan kahdessa erässä. Myös kolmossija jäi Rovaniemelle, WomanVolleyn mustalle joukkueelle. 

Vasaman syöttöpeli oli varmaa läpi koko turnauksen ja henkilökohtaisia virheitä tuli vastustajia vähemmän. Turnauksen tasaisuudesta kertoo se, että suurin osa otteluista ratkesi vasta kolmannessa erässä.

Oulunsalon Vasaman joukkueessa pelaavat Amanda Valtanen, Emma Tirkkonen, Tiia Tapio ja Julia Väisänen. Joukkuetta ovat luotsanneet Toni Tirkkonen ja vastuuvalmentaja Antti Silvamaa. Lopputurnauksessa tyttöjä valmensivat Tiina Tirkkonen ja Minna Jaukkuri.

© Oulunsalon Vasama ry - Toteutus: TMI Markus Haataja