• Seura
  • Lentopallo
  • Suunnistus
  • Pesäpallo
  • Hiihto

OsVan A-tytöt viidensiä

30.4.2012  |  Julkaistu kategoriassa Tulokset

OsVan A-tytöt viidensiä

Oulunsalon Vasaman A-tyttöjen lentopallojoukkue matkusti 21.-22.4. Kausalaan SM-lopputurnaukseen. Kaksipäiväisessä turnauksessa kaksitoista joukkuetta tavoitteli A-tyttöjen Suomen Mestaruutta. Joukkueet oli jaettu neljään lohkoon ja lauantaina pelattiin lohkoittain yksinkertainen sarja. Lohkojen ykköset jatkoivat pelejään sunnuntaina ja kakkoset ja kolmoset pelasivat ristikkäispelit, joista voittajat pääsivät tavoittelemaan sijoja 1-8 ja häviäjät pelasivat sijoista 9-12.

OsVan osalta alkusarjan ensimmäinen peli Salon Viestiä vastaan lähti kulkemaan jämäkästi kovien syöttöjen ansiosta. Viestin saatua vastaanottonsa kuntoon peli eteni hiukan tasaisemmin, mutta kuitenkin osvalaisten tahdissa. Tehokkaammalla iskupelillä ja liikkuvalla puolustuksella OsVa vei ottelun numeroin 2-0 (25-18, 25-21). Toisessa pelissä PuMa Volleyta vastaan syöttö ei enää toiminutkaan edellisen peliin verrattuna samaan malliin. PuMan peli kulki joka osa-alueella, mutta varsinkin hyökkäys ja torjunta olivat pitkien tyttöjen valttia. Näin osvalaiset saivat todeta vastustajansa paremmaksi luvuin 0-2 (20-25, 17-25). PuMan voitettua Viestin 2-1 sijoittui se lohkossa ykköseksi. OsVan sijoitus oli toinen ja Viestin kolmas.

Lauantain jatkopelissä OsVa sai vastaansa lohko nelosen kolmanneksi sijoittuneen Vammalan Lentopallon. Syöttöpeli saatiin taas uomiinsa ja tytöt pelasivat muutenkin omalla tasollaan. Peli oli vapautunutta ja virheet minimissä. Ottelu osvalaisille numeroin 2-0 (25-11, 25-21). Hyvillä mielin päivä saatettiin päätökseen.

Sunnuntaina vastaan asettui lohko kolmosen voittaja Pieksämäen Tsemppi. Ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista puolin ja toisin. OsVa yritti sinnitellä jatkopalloille asti, mutta Tsemppi vei erän 26-24. Toisessa erässä Tsemppi oli hallitsevampi osapuoli ja vähemmillä virheillä voitti sen 25-17. Tsemppi pääsi jatkoon tavoittelemaan sijoja 1-4 ja OsVa puolestaan sijoja 5-8. Seuraava vastustaja oli Raision Urheilijat. Peli eteni tasaisesti, vaikka osvalaiset hallitsivat sitä varsinkin vaikeilla syötöillään ja kovilla iskuillaan sekä uhrautuvalla puolustuspelillään. Ottelu päättyi osvalaisille suoraan 2-0 (25-23, 25-22).

Viimeisessä pelissä vastaan tuli alkulohkosta tuttu vastustaja PuMa Volley. Tytöillä oli asenne kohdallaan, sillä torjunta löysi PuMan iskijät tehokkaasti eliminoiden vastustajan ykköshyökkääjänkin epävarmaksi. Oma syöttö- ja iskupeli toimivat tuttuun tapaan nosto- ja puolustustapeliä unohtamatta. Myös passipeli onnistui – nähtiinpä muutama mojova jujukin, joka yllätti vastustajan täysin. Tytöt pelasivat turnauksen parasta peliään. PuMa joutui nöyrtymään suoraan kahdessa erässä luvuin 0-2 (17-25, 21-25). OsVa sijoittui hienosti viidenneksi ja PuMa kuudeksi. Suomen Mestaruuden voitti LP Kangasala, Kausalan Yritys sijoittui toiseksi, Pihtiputaan Ploki kolmanneksi ja Pieksämäen Tsemppi neljänneksi. Raision Urheilijat oli seitsemäs, Laihian Luja kahdeksas, Woman Volley yhdeksäs, Loimaan Jankko kymmenes, Vammalan Lentopallo yhdestoista ja Salon Viesti kahdestoista.

Oulunsalon Vasaman A-tytöt 2012

OsVan A-tytöissä pelasivat Mari Laikola, Katja Kylmäaho, Riina Kittilä, Hanna Palosaari, Sonja Pehkonen, Essi Martinmäki, Anna-Leena Eskola, Maria Naasko, Meri-Tuuli Mäkinen, Viivi Longi ja Alisa Seppä. Syyskauden aikana mukana olivat myös Larissa Kukkohovi ja Jennika Kovalainen. Pelin johtamisen hoitivat pääasiassa Kari Seppä ja kahdessa viimeisessä turnauksessa Risto Kylmäaho. Tilastoja kaudella piti Jari Palosaari.

TULOKSET

LAUANTAI 21.4.

Alkusarja (lohko 1)

Viesti – OsVa 0-2 (18-25, 21-25)
OsVa – PuMa 0-2 (20-25, 17-25)
PuMa – Viesti 2-1 (25-20, 23-25, 25-20)

Jatkopeli

(1/2) OsVa – (4/3) VaLePa 2-0 (25-11, 25-21)

SUNNUNTAI 22.4.

(3/1) Tsemppi – OsVa 0-2 (26-24, 25-17)
OsVa – RaisU 2-0 (25-23, 25-22)

sij 5-6: PuMa – OsVa 0-2 (17-25, 21-25)

LOPPUTULOKSET (suluissa joukkueen tsemppipelaaja)

1. LP Kangasala (Emilia Sipilä)
2. Kausalan Yritys (Sanna Simola)
3. Ploki, Pihtipudas (Elina Markkanen)
4. Pieksämäen Tsemppi (Taru Lahti)
5. Oulunsalon Vasama (Katja Kylmäaho)
6. PuMa Volley (Elina Haimi)
7. Raision Urheilijat (Nella Valtonen)
8. Laihian Luja (Lotta Keksi-Mäenpää)
9. Woman Volley (Karoliina Kyllönen)
10. Loimaan Jankko (Susanna Sutki)
11. Vammalan Lentopallo (Heidi Honkamäki)
12. Salon Viesti (Susanna Somerikko)

© Oulunsalon Vasama ry - Toteutus: TMI Markus Haataja