• Seura
  • Lentopallo
  • Suunnistus
  • Pesäpallo
  • Hiihto

OsVan A-tytöt SM-sarjaan

20.12.2010  |  Julkaistu kategoriassa Tulokset

OsVan A-tytöt SM-sarjaan

Oulunsalon Vasaman A-tytöt aloittivat kautensa lentopallon A-tyttöjen sarjassa Rovaniemellä 23.10. pelatussa turnauksessa. Järjestävältä seuralta Woman Volleyltä oli turnauksessa mukana kaksi joukkuetta ja vierailijoina OsVan lisäksi oli Kokkolan Tiikerit ja Kiimingin Urheilijat.

Turnauksen ensimmäinen vastustaja oli viime vuoden A-tyttöjen Suomen mestari WoVo 1. Joukkue pelaa lähes samalla kokoonpanolla 1-sarjaa johtaen omaa 1-sarjan lohkoaan. Peli oli tasaista, mutta kolmannessa erässä Osva käänsi otteluvoiton itselleen erän loppumetreillä onnistuneilla hyökkäyksillä ja vastustajan tekemillä virheillä luvuin 2-1 (27-25, 21-25, 15-12). OsVan valmentaja Veikko Raution mielestä oli yllättävää, että tytöt voittivat ottelun keskitasoisella pelillään. Oma vastaanottopeli ei ollut totutulla hyvällä tasolla.

”Jos pääsisimme harjoittelemaan edes muutaman kerran ennen turnausta, olisi pelaamisen tasomme parempi”, mainitsee Rautio.

WoVon 2-joukkueesta, kokkolalaisista ja kiiminkiläisistä ei ollut osvalaisille vastusta. Kaikki ottelut päättyivät OsVan 2-0 voittoihin. Veikko Rautio pääsi peluuttamaan turnauksessa kaikkia mukana olleita 12 pelaajaa.

Seuraava turnaus pelattiin lauantaina 18.12.2010 Pihtiputaalla. Kyseessä oli karsintaturnaus, josta kolme pääsi jatkoon keväällä pelattavaan SM-sarjaan.

Ensiksi Osva sai vastustajakseen Kimmo-Volleyn. Ensimmäisen erän alku oli täynnä omia virheitä. Erässä näkyi yhteisharjoittelemisen puute. Lisäksi osa tytöistä pelasi sellaisia pelipaikkoja, joita he eivät normaalisti pelaa, sillä loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi mukana oli vain kahdeksan pelaajaa. Alkukohellusten jälkeen peli saatiin kuosiin ja ensimmäinen erä voitettiin luvuin 25-22. Toinen erä oli jo huomattavasti helpompi, kun OsVan tytöt saivat oman pelinsä järjestykseen. Ottelu päättyi 2-0 voittoon toisen erän päättyessä lukemiin 25-18.

Toisena vastustaja oli Pihtiputaan Ploki, joka oli tullut edellisellä kierroksella omassa lohkossaan toiseksi. Pihtiputaan joukkue oli kokonaisuudessaan täysin altavastaajan osassa. Mainittavia pelattuja palloja ei tullut kahden erän aikana kuin muutama. Osvalle ottelu selkeästi luvuin 2-0 (25-11, 25-7).

Viimeisenä vastustajana oli A-Volley Viialasta. Kyseinen joukkue oli hyvin paljon jäljessä osaamisestaan verrattuna Osvan tyttöihin. Havaittavissa oli, että Viialan tytöt pelkäsivät Osvan syöttöjä ja hyökkäyksiä. Pelin kulusta ei juuri jäänyt mainittavaa. Ottelu päättyi OsValle 2-0 (25-14, 25-13).

”Turnauksen heikko taso yllätti minut. Ensimmäinen turnaus lokakuussa täällä Pohjoisen alueella oli kovempitasoinen kuin tämä toisen kierroksen turnaus. Osvan tyttöjen ei tarvinnut näyttää parasta osaamistaan. Mukaan turnaukseen saatiin kahdeksan pelaajaa, jotka jokainen täyttivät hienosti oman paikkansa. Viialaa vastaan laitoin mm. toisen passarimme hyökkääjäksi”, kertoo valmentaja Veikko Rautio.

”Kevätkierroksella Osvan tytöt pääsevät varmasti tositoimiin. Tällöin sitten punnitaan, mihin Osvan tyttöjen taidot riittävät”, mainitsee Rautio.

A-tytöissä pelaavat Eevi Häyrynen, Minna Keränen, Riina Kittilä, Annika Kivioja, Jennika Kovalainen, Larissa Kukkohovi, Katja Kylmäaho, Ida Lesonen, Essi Martinmäki, Hanna Palosaari, Salla Rautio, Laura Rontu ja Maija Sangi.

TULOKSET (OsVan osalta)

Rovaniemi 23.10.2010
OsVa – WoVo 1 2-1 (27-25, 21-25, 15-12)
Tiikerit – OsVa 2-0 (9-25, 17-25)
KiimU – OsVa 0-2 (12-25, 13-25)
WoVo 2 – OsVa 0-2 (9-25, 17-25)

Pihtipudas 18.12.2010
Kimmo – OsVa 0-2 (22-25, 18-25)
Ploki – OsVa 0-2 (11-25, 7-25)
A-Volley – OsVa 0-2 (14-25, 13-25)

© Oulunsalon Vasama ry - Toteutus: TMI Markus Haataja