• Seura
  • Lentopallo
  • Suunnistus
  • Pesäpallo
  • Hiihto

OsVan B-tyttöjen 1-joukkue Aluemestareita!

13.12.2010  |  Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista, Tulokset

Vaikeuksien kautta voittoon!

Lauantaina 11.12. pelattiin Kuusamossa B-tyttöjen Pohjois-Suomen aluemestaruussarjan lopputurnaus. Siihen oli selviytynyt 6 joukkuetta (PaKa, Wovo, PuRy, UU, OuHu ja OsVa Bt1). Turnauksen 5 parasta joukkuetta pääsivät pelaamaan kevään SM-sarjassa.

Turnauksessa pelattiin ensin kaksi alkulohkoa. OsVa voitti ensimmäisessä pelissä jo alkusarjan turnauksessa tutuksi tulleen OuHun selvästi 2-0 (25-16, 25-8). Heti perään OsVa kohtasi WoVon Rovaniemeltä, jossa joukkue koki B-tyttöjen sarjassa kauden ensimmäisen tappion. Peli oli kaksijakoinen: ensimmäisessä erässä OsVan peli kulki moitteettomasti ja joukkue vei sen selvästi eräpistein 25-12. Toiseen erään WoVo tiukensi syöttöpeliään pystyi niillä estämään OsVan hyökkäyspelin. Erä Wovolle 18-25. Ottelun kolmas erä oli OsVan kauden huonoin. Wovon sai hengen päälle ja OsVa sortui lukuisiin virheisiin: tilastonikkarin mukaan 13 pistettä Wovolle OsVan virheistä! Wovo vei selvästi viimeisen erä pistein 3-15.

OsVan sijoitus omassa alkulohkossa oli siis 2. ja ristikkäisottelussa vastaan tuli toisen alkulohkon puhtaalla pelillä voittanut Paka. Isäntäjoukkue Paka aloittikin ottelun vahvasti ja se voittikin ensimmäisen erän hyvän lopun ansiosta pistein 20-25. OsVa teki edelleen luvattoman paljon omia virheitä (peräti 17 kpl!) eikä päässyt pelin hallintaan. Kuitenkin välähdyksiä paremmasta näkyi, ne eivät vain riittäneet erävoittoon. Erätauolla valmentaja loi uskoa joukkueeseen ja sen osaamiseen, se oli nyt saatava takaisin esiin. Toisessa erässä Osvan peli lähti heti alusta pitäen paremmille urille. Hyökkäys toimi ja omien virheiden määrä pieneni hurjasti ensimmäiseen erään verrattuna, nyt vain 5 kpl! Asenne oli myös tytöillä kohdallaan ja pitkiä palloralleja voittettiin hyvän kenttäpuolustuksen kautta. Erävoitto tuli loppujen lopuksi aika selvästi OsValle pistein 25-17. Kolmas erä oli kummaltakin joukkueelta hermostunutta peliä, virheitä tuli puolin ja toisin. OsVa oli hienokseltaan koko erän niskan päällä muutaman pisteen johdossa, mutta PaKa tuli loppuhetkillä vahvasti peliin mukaan. Mutta OsVa pelasi erän loppun tarkasti, voimakkaasti ja uhrautuvasti kääntäen tiukan taiston omaksi voitokseen pistein 15-13!! OsVa taisteli hienosti tiensä loppuotteluun!

Loppuottelussa Osva sai vastaansa toisen ristikkäisottelun voittaneen Wovon, josta OsVa lähti hakemaan revanssia. Ensimmäinen erä ei tosin hyvää luvannut. Wovo tuli erään vahvalla asenteella ja onnistui kovalla huudolla sekä vaikeilla syötöillä murtamaan OsVan hyökkäyspelin. OsVa sen sijaan kävi ”ylikierroksilla” eikä omaa peliä saatu hallintaan, erävoitto meni siis Wovolle pistein 16-25. Toiseen erään OsVa ryhdistäytyi ja rauhoitti omaa peliään: nyt Wovon syötöt nousi passarille ja Osva pääsi hyökkäämään monipuolisesti, sekä keskeltä että laidasta. Kenttäpuolustus toimi ja tiukat pallot pystyttiin kääntämään omaksi eduksi. OsVa voitti lopulta erän selvästi 25-14. Edessä oli siis kolmas ja ratkaiseva erä. Sen Wovo aloitti tuttuun tyyliin vahvasti ja eteni muutaman pisteen johdossa erän puoleenväliin. Sen jälkeen erä oli tiukkaa vääntöä, Osva kiri tuon muutaman pisteen karkumatkan kiinni, mutta Wovo meni uudelleen johtoon, nyt jo uhkaavasti: 10-13. Aikalisän jälkeen OsVan usko omaan osaamiseen ja uhrautuva peli auttoivat tuomaan joukkueen taisteluun mukaan. Nyt tiukassa tilanteessa tytöillä pää pysyi kylmänä: varmat syötöt ja oiva kenttäpuolustus antoivat Osvalle tilaisuuden hyökätä ja saattaa painetta vastutajille. Piste pisteeltä OsVa hivuttautui Wovon rinnjalle tilanteeseen 13-13. Rauhalliset ja varmat suoritukset toivat OsValle lopulta ne tärkeät 2 pistettä sekä erä- ja ottelunvoiton myötä aluemestaruuden. Loppuottelu siis Osvalle luvuin 2-1 (16-25, 25-14, 15-13).

© Oulunsalon Vasama ry - Toteutus: TMI Markus Haataja