• Seura
  • Lentopallo
  • Suunnistus
  • Pesäpallo
  • Hiihto

OsVan B-Tytöt 93 Suomen Mestareita 2010

30.6.2010  |  Julkaistu kategoriassa Tulokset

Oulunsalon Vasaman B-tytöt voittivat seurahistorian ensimmäisen nuorten SM-kultamitalin.

Joukkueessa pelasivat:

Iida Lesonen, Riina Kittilä, Essi Martinmäki, Larissa Kukkohovi,

Mari Laikola,Auri Siika-aho, Annika Kivioja, Salla Rautio,

Hanna Palosaari, Laura Rontu,Katja Kylmäaho

Valmentaja Jarkkko Alasaarela ja joukkueen johtaja Risto Kylmäaho.

 

Oulunsalon Vasaman B-tytöt 93 –lentopallojoukkue teki sen, mitä se on jo neljän vuoden ajan hakenut. Pieksämäellä 21.3. pelatusta toisesta välieräturnauksesta se raivasi kuten aikaisemminkin tiensä puhtaalla pelillä SM-lopputurnaukseen, joka pelattiin tällä kertaa 17.-18.4. Kausalassa. Joukkue on aikaisemminkin lähennellyt SM-kärkeä, mutta se viimeinen silaus on puuttunut. Tällä kertaa voitonnälkää oli tarpeeksi ja kaikki naksahti kohdalleen.

Lauantaina OsVa voitti molemmat alkulohkonsa pelit. Viime vuoden Suomen Mestari Euran Raiku taipui tiukan pelin päätteeksi numeroin 2-1 (23-25, 25-22, 15-12). Kurikan Ryhtiä vastaan osvalaiset veivät ottelun rutiinilla puhtaasti 2-0 (25-15, 25-18). Lohkovoittonsa ansiosta osvalaiset saivat vetäytyä kannustusjoukkonsa kera lepäämään ja keskittymään seuraavan päivän jatkopeleihin.

Sunnuntain jatkopeleissä tahti pysyi samana. Voitot Savonlinnan Ajo KLP:stä numeroin 2-0 (25-18, 25-16) ja LP Kangasalasta 2-0 (25-19, 26-24) siivitti OsVan tytöt finaaliin, jossa vastaan asettui SM-runkosarjassa tuttu vastustaja Pieksämäen Tsemppi. Tsemppi jaksoi taistella ensimmäisessä erässä tasapäisesti, mutta erän loppumetreillä osvalaisten otteet olivat terävämpiä ja näin erä OsValle numeroin 25-22. Toisessa erässä osvalaiset tiukensivat otteitaan, eikä Tsempillä ollut rahkeita estää tyttöjen voittokulkua erän päättyessä selkein lukemin 25-14. OsVan tyttöjen pitkään havittelema Suomen Mestaruus oli totta. Joukkueen vahvuutena oli tasaisempi pelaajamateriaali ja perustaidot olivat sekä fyysisesti että henkisesti huippuluokkaa.

Pieksämäen Tsemppi sijoittui toiseksi ja viime vuoden mestari Euran Raiku tuli kolmanneksi. Jokaisesta joukkueesta palkittiin tsemppipelaaja ja OsVan palkinnon sai Annika Kivioja, joka valittiin myös turnauksen All Stars kuusikkoon. All Stars kuusikkoon valittiin osvalaisista myös Larissa Kukkohovi ja Katja Kylmäaho.

Pyyteetöntä työtä tehneet OsVan B-tyttöjen 93-joukkueen pelaajat Riina Kittilä, Annika Kivioja, Larissa Kukkohovi, Katja Kylmäaho, Ida Lesonen, Essi Martinmäki, Hanna Palosaari, Salla Rautio, Laura Rontu ja Auri Siika-aho sekä nuoremmista B-tytöistä mukaan lähtenyt Mari Laikola veivät valmentajansa Jarkko Alasaarelan mitalien jaon jälkeen kultasuihkuun laulun raikuessa ”Me ollaan Suomen Mestareita, Suomen Mestareita, Suomen Mestareita!”. Kotimatka saattoi alkaa riemumielin tavoitteet saavutettuna.

SIJOITUKSET

1. Oulunsalon Vasama
2. Pieksämäen Tsemppi
3. Euran Raiku
4. LP Kangasala
5. Savonlinnan Ajo KLP
6. Nurmon Jymy
7. Kausalan Yritys
8. Outokummun Partio
9. Salon Viesti
10. Loimaan Jankko
11. Kurikan Ryhti
12. Pyhäselän Urheilijat

© Oulunsalon Vasama ry - Toteutus: TMI Markus Haataja