Jalonen ja Riski vierailivat Valmentajaillassa

26.11.2007  |  Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista

Oulunsalon Vasaman ja Junior Coach Academyn (JCA) järjestämässä Valmentajaillassa (25.11.) oli nimekkäiden vierailijoiden houkuttelemana paikalla nelisenkymmentä seuratoimijaa ja urheilun ystävää.

Oulun Kärppien valmentaja Kari Jalonen ja mm. hiihtokuningatar Virpi Kuitusen henkilökohtainen valmentaja Jarmo Riski kertoivat näkemyksiään ja kokemuksiaan valmentamisesta.

Hyvän valmentajan tärkeänä ominaisuutena valmentajavelhot pitävät asennetta ja intohimoa tekemiseensä. Jalonen painotti myös kokonaisvaltaisen valmentamisen perään. Pelkän fysiikan varaan rakentaminen ei tuota tulosta, jos taustat (koti, perhe yms) eivät ole kunnossa. Urheilija ei pysty antamaan täyttä panostaan, jos taustalla on ongelmia. Avaimina tähän henkisen puolen tukemiseen Jalonen pitää avointa henkilökohtaista keskustelua uheilijan kanssa.

Molemmat valmentajat näkivät huolestuttavana että koulutetut valmentajat ovat usein vasta aikuistasolla. Heidän mielestään juuri alimmilla junioritasoilla on tärkeää että valmentajilla ja ohjaajilla on koulutusta. Eri ikäkausien vaatimukset pystyy vain koulutettu valmentaja ottamaan huomioon. Koulutusta lisäämällä saataisiin enemmän lapsia ja nuoria pysymään liikuntaharrastusten parissa.

Riski piti tärkeänä motivaattorina ja arvostuksen osoituksena että junioritasollakin valmentajille maksettaisiin korvaus tehdystä työstä.

Molemmat valmentajat myönsivät janoavansa menestystä yhä uudelleen ja uudelleen. ”Siihen ei kyllästy koskaan!” Tässä suhteessa valmentajat eivät siis poikkea juurikaan urheilijoista.

Lisätietoa JCA-koulutuksesta:
JCA-kotisivut

© Oulunsalon Vasama ry - Toteutus: TMI Markus Haataja